Xavier Esteve

Mataró (BCN)

Des que vaig acabar d'estudiar a l'Escola d'Arts i Oficis 'Pau Gargallo' de Badalona, m'he dedicat professionalment a la comunicació visual des de diferents àmbits.

Al llarg del temps, i des de diferents especialitats i formats, m'he especialitzat en resoldre projectes d'identitat visual, imatges corporatives, disseny editorial desde petits suports fins a publicacions més complexes, cartellisme, publicitat... etc, experiència a la que he anat incorporant altres disciplines complementàries i específiques de l'entorn digital.

Exercint la meva professió, he après a donar valor a la tipografia com a eina molt important en els meus projectes, ja que considero que és 'la veu del missatge' o 'el suport físic del llenguatge'. La columna vertebral d'alguns del meus projectes gràfics s'estructuren en saber escollir i utilitzar de forma apropiada una bona tipografia, per d'aquesta manera assolir i potenciar els objectius inicials de l'encàrrec. És, sens dubte, la base del meu perfil professional.

El 2013, amb la continua evolució dels suports digitals des del llançament dels smartphones i la progressiva difusió de continguts on-line, vaig iniciar-me en la creació i disseny de continguts per a Internet. Frameworks, usabilitat, scripts, CMS, apps, responsive web design, hosting, protocols ftp, pluggins... Actualment, podem accedir a continguts publicats a Internet desde múltiples suports, com ara smartphones, tauletes, llibres electrònics, ordinadors d'escriptori... així com navegadors de diferents sistemes operatius. Considero que el dissenyador gràfic actual ha de ser conscient de les limitacions i virtuds de tots els escenaris digitals possibles, perquè la informació del què volem comunicar arribi a tots els usuaris de la millor manera i àgil possible.